Κυριακή 2 Μαΐου 2010

art digest [3d anamorphic pavement chalk art]

... ή πως αλλιώς ονομάζεται η συγκεκριμένη τέχνη ... Αν και βέβαια είπαμε, street art, ναι, μαζί σας, δώστε τζάμπα πράμα στον κόσμο, αλλά οι συγκεκριμένοι τύποι δεν είναι καλλιτέχνες, πιο πολύ σε street saboteurs φέρνουν ... Παραδείγματος χάριν, κοιτάξτε τον τύπο στα αριστερά πως παραλίγο θα έτρωγε τα μούτρα του περπατώντας σε ... ίσιο πεζοδρόμιο ... Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, με μοναδικό τους όπλο την κιμωλία, και βασιζόμενοι σε αυτό που ονομάζεται ως φαινόμενο της αναμόρφωσης, δημιουργούν έργα (τεραστίων διαστάσεων συνήθως) τα οποία απο μια συγκεκριμένη οπτική γωνία φαίνονται τρισδιάστατα.
... O πιο διάσημος εκπρόσωπος αυτού του κινήματος παγκοσμίως αυτή τη στιγμη είναι ο κύριος Julian Beever ... Ο επονομαζόμενος και "Pavement Picasso" ήρθε και στην Ψωροκώσταινα το 2009, στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας "Ηeaven", και δημιούργησε το σχέδιο που βλέπετε παρακάτω, σε μια επιφάνεια έκτασης 30 τ.μ.

Στο ίδιο επίπεδο με τον Julian Beever θεωρούνται και οι κ.κ. Edgar Mueller, Kurt Wenner, Manfred Stader, Tracy Lee Stum, Eduardo Relero, και Eric Grohe
 
... Αν σας άρεσαν όσα είδατε, μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα κορυφαίων καλλιτεχνών αυτού του είδους ακολουθώντας τα παρακάτω links:

... Enjoy ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου